Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor are un patrimoniu extins, care include blocuri de învățământ, laboratoare, sală de sport, sală de conferințe, sală de festivități.
De-a lungul anilor de activitate:
laboratoare
de proiecte efectuate cu succes
de absolvenți
„Învățământul profesional tehnic joacă un rol crucial în dezvoltarea economică și socială a țării. Instituțiile de învățământ profesional tehnic au menirea de a oferi studii de calitate și de a pregăti specialiști competitivi în toate domeniile. În pofida dificultăților de ordin economic, Ministerul Educației își propune să sporească prestigiul instituțiilor de învățământ profesional tehnice, accentul punându-se pe îmbunătățirea și asigurarea calității procesului educațional.În temeiul Hotărârii Guvernului 444 din 20 iulie 2015, Școala Profesională nr. 2 a fost reorganizată în Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor. Instituția satisface nevoile fiecărui elev de a se simți competent în a deține și a utiliza informația, deschis spre schimbare, învățare și respectarea valorilor unei societăți democratice. Suntem preocupați de formarea elevilor, descoperirea talentelor, cultivarea și dezvoltarea acestora pentru obținerea de performanțe.”
VIZIUNEA INSTITUȚIEI
În cinci ani Centrul de Excelenţă în Servicii şi Prelucrarea Alimentelor pregăteşte specialişti de calificare înaltă pentru nivelurile III, IV, şi V ISCED ale sistemului de învăţământ, capabili să raspundă cerinţelor pieţii muncii, elaborează şi implementează programe de parteneriat cu agenţii economici, asigură suport didactic, curricular şi metodologic pentru instituţiile din domeniu. Instituţia oferă stagii de formare continuă/profesională cadrelor didactice şi manageriale din instituţiile arondate CESPA, în scopul sporirii calităţii serviciilor educaţionale.