CESPA Bălți Instituția Publică Centrul de Excelență
în Servicii și Prelucrarea Alimentelor în Bălți
+373 231 715 57 Telefon
CESPA Bălți CESPA Bălți CESPA Bălți

Catedra disciplinelor de specialitate

Despre catedre

”Decada disciplinelor de specialitate”
Activitățile decadei catedrei discipline de specialitate realizate în perioada 11.02.2019- 22.02.2019

11.02.2019 – Deschiderea Decadei Culinare. Prezentarea meseriei „Bucătar”. Master class la prepararea sarmalelor.

Responsabi: maiștrii instructori ai grupelor de bucătari: Șuteac E., Furculiță A, Nenescu T., Casincova G.

Vezi foto

 

 

12.02.2019 – Prezentarea meseriei „ Brutar” și meseriei conexe „Brutar- Cofetar”. Master-class la prepararea elementelor de decor din aluat sărat.

Responsabili: Darie Elena profesor de discipline de specialitate, șef caderă discipline de specialitate, Alexiou Veronica – maistru instructor.

Vezi foto

 

 

13.02.2019 – Prezentarea meseriei „Cofetar”.

Master-class la prepararea elementelor de decor din mastică pentru ornarea torturilor.
Responsabili: Cebotari G.,, Ialău S., Mereuța D.- maiștri instructor.

Vezi foto

 

 

14.02.2019 – Prezentarea meseriei de „Chelner”. 

Master –class la modelarea șervețelelor.
Responsabili: Mocan D – șef secție practică. Erhan A., Nacladă L, Șuteac E., Tugarova D., Buchina E,  maisrtu instructor.

Vezi foto

 

 

15.02.2019 – Prezentarea meseriei „Tehnologia  alimentației Publice”Expoziția de dulciuri.

Responsabili, Darie Elena- șef catedră discipline de specialitate, Ciobanu  Corina, Matiesco Tatiana,  Bologa Victoria- profesori de discipline de specialitate în drupele de TAP.

Vezi foto

 

 

18.02.2019 – Prezentarea meseriei Controlor- Casier. 

Master-class la pregătirea cadourilor, arangarea cravatei bărbătești
Responsabil: Erhan Antonina – maistru instructor, Ușurelu Alina – profesor discipline de specialitate.

Vezi foto

 

 

19.02.2019 – Expoziția de lucrări creative a cercului „Carving”

Responsabili: profesor discipline de specialitate -Stacanova V., conducătoarea cercului de „Carving”, Crîjanovscaia R.- maistru- instructor.

Vezi foto

 

 

20.02.2019 – Expoziția  cu genericul „Bucate de pretutindeni”

Responsabili:  Mahu L.- dir. Adjunct pentru instruire și producere, Mocan D.- șef secție practică, Darie E.- șef catedră discipline de specialitate, Maiștri instructori.

Vezi foto

 

 

21.02.2019 – Atelier de lucru pentru elaborarea  subiectelor pentru examene de calificare la meseria  „Bucătar”, „ Bucătar- Chelner”.

Responsabili: Mahu Lilia- director adjunct pentru instruire și producere.

Vezi foto

 

 

22.02.2019 – Închiderea decadei culinare. Organizarea și desfășurarea concursului „Cel mai ingenios canape” 

Responsabili de organizarea concursului „ Cel mai ingenios Canape”: Țurcan  L.- șef secție calitate, Mocan D.- șef secție practică, Darie E. – șef catedră discipline de specialitate.

Vezi foto

 

 

Specialitățile colegiului

CESPA care pregătește specialiști în domeniul alimentației publice (bucătari, cofetari, brutari, chelneri, barmani, controlor-casier, tehnologi în alimentația publică). Aici elevii pot face studii la nivelul III și IV ISCED.