CESPA Bălți Instituția Publică Centrul de Excelență
în Servicii și Prelucrarea Alimentelor în Bălți
+373 231 715 57 Telefon
CESPA Bălți CESPA Bălți CESPA Bălți

Brutar-Cofetar

Perioada de studii

3 ani

Forma de invățământ

Full-time și part-time

Despre specialitate

Durata studiilor: 3 ani
Forma de învățământ: învățământ cu frecvență la zi
Limba de instruire: română/rusă
Finanțare: buget/contract
Bursa: 380-535 lei
Contract : 5500 lei
Admitere: în baza studiilor gimnaziale

Meseria conexă Brutar-cofetar îmbină cele două meserii, lărgindu-i spectrul de activitate.

Cine sunt și cu ce se ocupă?

Brutarul îşi desfășoară activitatea în fabrici și combinate de panificație, precum şi în brutării mici, secții de panificație, specializate în fabricarea diferitor tipuri de pâine și altor produse de panificație.

Cofetarul calificat executa toate operaţiile procesului tehnologic de preparare a produselor de cofetărie şi patiserie, de la cele mai simple, ce necesită un nivel de pregătire profesională mai inferior, până la operaţii complexe de preparare a tortelor la comandă, este capabili să asocieze semipreparatele de cofetărie şi patiserie în sisteme bine determinate sau după fantezie pentru a obţine valori de întrebuinţare şi efecte psiho-senzoriale (aromă, aspect, gust, consistenţă), solicitate de consumatorul contemporan.

Oportunități de angajare: Cofetar, brutar, pizzar, patiser, modelator aluat, dozator, preparator napolitane.

Angajare

  • Cofetar
  • Brutar
  • Pizzar
  • Patiser
  • Modelator aluat
  • Dozator
  • Preparator napolitane