CESPA Bălți Instituția Publică Centrul de Excelență
în Servicii și Prelucrarea Alimentelor în Bălți
+373 231 715 57 Telefon
CESPA Bălți CESPA Bălți CESPA Bălți

Brutar

Perioada de studii

2 ani

Forma de invățământ

Full-time și part-time

Despre specialitate

Durata studiilor: 2 ani
Forma de învățământ: învățământ cu frecvență la zi
Limba de instruire: română/rusă
Finanțare: buget/contract
Bursa: 380-535 lei
Contract : 5500 lei
Admitere: în baza studiilor gimnaziale
Cine sunt și cu ce se ocupa? Munca unui brutar constă în producerea diferitelor produse de panificație.

Care sunt îndatoririle postului?

Obligațiile includ:

să trateze și să proceseze materiile prime și ingredientele (făina, grasimile, zaharul, drojdia, apa etc.),

să facă diferite aluaturi și mixturi conform rețetei de producție – să tragă în forme aluatul și produsele de panificație, pastele – să facă pâine, aluaturi de foi și alte produse de panificație,

să produca și să aplice decorațiuni pe produsele de panificație – să curățe, să întrețina și să facă reparații simple la mașinile și echipamentul folosit în patiserie – să stocheze sau să vânda produsele.

Unde se desfășoară activitatea și în ce condiții? Munca se desfasoară în uzine mari de panificație sau în fabrici de acest gen, precum și în brutării mici. Condițiile de lucru includ munca în schimburi, temperaturi înalte, mediul plin de pulberi și lucrul cu grăsimi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se lucrează cu mașini și echipament de fabricat produse de panificație, inclusiv cu cuptoare mari, mixere, mașini de taiat și de tragere în forme, linii de fabricație automate pentru produse de patiserie, camere speciale unde pâinea se lasă la dospit, benzi transportoare, forme pentru produsele de panificație, cântare și propriile mâini.

Oportunități de angajare: poate activa în calitate de brutar, patiser, cocător, pizzar, plăcintar.

Angajare

  • Brutar
  • Patiser
  • Cocător
  • Pizzar
  • Plăcintar